Plasmasprutning

iProcess technologies

Plasmasprutning

Är ditt företag i behov av plasmasprutning? På iProcess Technologies har vi lång erfarenhet av olika typer av korrosionsskyddande ytbehandling.

Vad är plasmasprutning?

Det finns olika processer man kan använda sig av vid termisk sprutning och de metoder vi använder oss av är plasmasprutning, flamsprutning och ljusbågssprutning. Metoderna fungerar på olika sätt och har olika användningsområden. Vissa av dem sprutas manuellt för hand med en spruta medan andra har mycket hög värme och hastighet och då används en robot. Den robot vi använder heter XYZ och den löper på ett speciellt bord och används enbart av kvalificerad personal.

Plasmasprutning
Plasmasprutning

Detta är en avancerad robot som ger oss möjlighet att spara olika program för våra olika kunder och deras artiklar. Detta innebär i sin tur att vi kan leverera hög kvalitet och därmed säkerställa samma resultat på produkten varje gång. I övrigt utförs all vår plasmering i ett separat rum med särskilt utsug, ventilation och ljudisolering.

Hur fungerar det?

Våra olika processer innebär att vi använder oss av ett pulver- eller trådformigt material som med hög termisk energi sprutas på en yta. Metallen hettas upp till sin smälttemperatur och via en speciell spruta skickas materialet ut på den valda detaljen vilket sker under mycket högt tryck.

När metallen når ytan smälter den ihop och stelnar. Det höga trycket sker med inverkan av olika gaser och/eller el. Genom dessa processer bildas ett extremt hårt skikt på den valda komponenten.

Fördelarna med plasmasprutning

Genom att ytbehandla komponenter och maskindelar med vår plasmasprutning så kan följande fördelar uppnås:

Slitstark och tålig – Tack vare de första skikten av metall som man får av plasmasprutningen så får detaljen ett ökat slitagemotstånd och ytan blir mer tålig mot knivar och andra verktyg.
Ökad hållbarhet och livslängd – Ytbeläggning med hårdmetall gör att detaljen får en mer slitstark yta vilket gör att den håller betydligt längre i en produktionsprocess än utan plasmasprutningen.
Ombeläggning när sliten – När beläggningen börjar bli bortsliten kan man behandla om detaljen igen med plasmasprutning och detaljen blir då som ny igen.

iProcess Technologies erbjuder helhetslösningar

Med vår expertis av ytbehandling och termisk sprutning kan vi erbjuda långsiktiga och kostnadseffektiva helhetslösningar – speciellt anpassad för just Din verksamhet. Vi är ett internationellt företag som både utvecklar och applicerar högkvalitativa ytbeläggningar för industri och produktion.

Med kundens bästa i fokus gör vi allt för att hitta en hållbar lösning utefter våra kunders önskemål och krav. Kontakta oss om Du har frågor eller behöver hjälp med plamasprutning till Dina maskiner eller produkter!